Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

  Αγαπητές φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο αιώνας που πέρασε σημαδεύτηκε από την έντονη πολιτική προσωπικότητα του Μεγάλου Οραματιστή και Εθνάρχη, Ελευθερίου Βενιζέλου και το αποδεικνύει μάλιστα ένα άλλο γεγονός των τελευταίων ημερών, ότι ο Κρητικός πολιτικός ανακηρύχθηκε ως η προσωπικότητα του 20ου αιώνα για την Ελλάδα.
  Η σφραγίδα που άφησε πάνω στην ιστορία, ο Ελευθέριος Βενιζέλος έχει νωπά τα σημάδια ακόμα και σήμερα, αφού αυτός ήταν που καθόρισε τα σύνορα της σημερινής Ελλάδας.
  Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ και το έργο του, παραμένει πάντα επίκαιρο και ζωντανό. Ζωντανό, γιατί η πατρίδα βρίσκεται ενόψει κρίσιμων αποφάσεων για τα εθνικά μας θέματα. Επίκαιρο, γιατί ο Βενιζέλος ήταν αυτός, που μαζί με τον Ατατούρκ, προχώρησαν στο πρώτο σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας. Κάτι που ευχόμαστε να γίνει και σήμερα, από την στιγμή που η διπλωματία των λαών έφερε πιο κοντά τις δύο χώρες και έχει θέσει τις βάσεις, για κάτι τέτοιο.
  Όμως σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να επισημάνουμε, την καθοριστική συμβολή των τοπικών κρητικών σωματείων στην ανάδειξη της προσωπικότητας του Βενιζέλου. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι πολλοί δημόσιοι χώροι, όπως δρόμοι, είτε μικροί είτε μεγάλοι, πάρκα, πλατείες ή βιβλιοθήκες και ιδρύματα μέσα στο Λεκανοπέδιο, φέρουν το όνομά του.
  Ακόμα, σε λίγους μήνες από τώρα, το νέο μεγάλο αεροδρόμιο της Αθήνας, με έδρα τα Σπάτα, θα ονομάζεται «Ελευθέριος Βενιζέλος», κάνοντας ακόμα πιο υπερήφανους εμάς τους Κρητικούς, όπου ο ένας από τους βασικότερους αεροπορικούς κόμβους της Ευρώπης θα έχει το όνομα ενός μεγάλου συμπατριώτη μας.
  Όσον αφορά τώρα την πρωτοβουλία του ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, πέρα από το γεγονός ότι είναι αξιέπαινη, θα ήθελα να σας συγχαρώ εκ μέρους όλων των Κρητών της Αττικής. Γιατί οτιδήποτε έχει σχέση με την ιστορική μνήμη του Εθνάρχη Ε. Βενιζέλου θα πρέπει να το ενισχύσουμε και να το δυναμώνουμε, να του δίνουμε τη διάσταση που του αρμόζει.



Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου