Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

«ΞΑΣΤΕΡΙΑ: ΔΙΚΤΥΟ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

«ΞΑΣΤΕΡΙΑ: ΔΙΚΤΥΟ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Οι χαλεποί καιροί που ζούμε μας οδηγούν να βαδίσουμε στα χνάρια των Φιλικών και να ιδρύσουμε ένα δίκτυο ιδεών και αλληλεγγύης, μέσω του οποίου θα κατορθώσει η χώρα μας να επανακτήσει την «εθνική της ανεξαρτησία», μέσω μιας επανάστασης συνειδήσεων. Θα αποτελέσει την πυξίδα που θα μας οδηγήσει στην σωστή πορεία προς την αναγεννημένη ανθρώπινη Ελλάδα.
Η Φιλική Εταιρεία, γνήσιο τέκνο των ριζοσπαστικών ρευμάτων που σημάδεψαν την Ευρώπη στο τέλος του 19ου αιώνα, αντιμετώπιζε την επανάσταση, όχι μόνο ως μέσο αποτίναξης του τουρκικού ζυγού, αλλά και ως μέσο για τη δημιουργία μιας πατριωτικής εθνικής εστίας. Ήταν μια ευρύτερη κίνηση που θ’ ανέτρεπε από τα θεμέλια του τον απολυταρχισμό.
Ορμώμενοι λοιπόν από τον ηρωισμό, στην κρητική ψυχή ανθίζει μια φλογερή αγωνιστική διάθεση, όμοια με εκείνη του εθνάρχη μας Ελευθέριου Βενιζέλου και έχοντες διάθεση που βασίζεται στην εκ καταβολών υπερηφάνεια μας και αποσκοπεί στην απελευθέρωση από τα σύγχρονα δεινά.
Στη σημερινή εποχή εθνική εστία είναι η συνείδηση που δεν μπορεί να ησυχάσει βλέποντας τα δεινά που υφίσταται η πατρίδα μας από τους δανειστές- δυνάστες.
Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας είναι δύσκολος και απαιτεί αυταπάρνηση και θυσίες. Το ύψιστο αγαθό της ελευθέριας και η δίψα για τιμή και αξιοπρέπεια, έχουν κόστη και απαιτούν επίπονη προσπάθεια. Η ζωή του ανθρώπου είναι ένας αδιάκοπος αγώνας επιβίωσης.
Ο υπερήφανος άνθρωπος με υψηλό φρόνημα. δε διστάζει να αφοσιωθεί στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας να αφιερώσει την ίδια τη ζωή του στο βωμό των υψηλών αξιών. Ένας αγώνας που η εποχή μας τον έχει καταστήσει ανυπόφορο.
Ο άνθρωπος παλεύει να νικήσει τη σύγχρονη διαφθορά και την ανέχεια για να κρατήσει ζωντανό το σπόρο του αύριο, ενάντια σε ένα πολιτικό σύστημα που παράγει την  εκμετάλλευση και στηρίζεται στην διαφθορά και τον πελατειακό συντεχνιασμό.
Η πατρίδα και ο λαός βιώσαν σ΄όλη την μεταπολεμική και μεταπολιτευτική περίοδο, ιστορικές στιγμές, αφού η χώρα στάθηκε στα πόδια της εδραίωσε ένα ανεκτό δημοκρατικό πολίτευμα και σήκωσε κεφάλι μέσα στα διεθνή και ευρωπαϊκά σαλόνια.
Ωστόσο, ο λαός πληρώνει σήμερα τις ευθύνες επίορκων πολιτικών που ανδρωθήκαν μέσα στην διαφθορά, το πελατειακό κράτος και τον άγονο συντεχνιασμό.
Η Ελλάδα πληρώνει σήμερα τις αμαρτίες ολίγων που πλούτισαν εις βάρος του αγωνιστή λαού.
Σήμερα, υποκλινόμαστε μπροστά στους σύγχρονους μαχητές της διπλανής πόρτας που πασχίζουν να εμφυσήσουν στις επόμενες γενιές τις αρχές και τις αξίες του έθνους.
 Στους μαχητές της καθημερινότητας, οι οποίοι δε σκύβουν το κεφάλι στα δύσκολα,  αλλά αντίθετα σηκώνουν ψηλά το ανάστημά τους , ατενίζοντας με υπερηφάνεια και αυταπάρνηση τον ελπιδοφόρο ελληνικό ήλιο.
Μ’ αυτή τη διακήρυξη καλούμε όλους τους Έλληνες, περά από κομματικά δεσμά,  που ενδιαφέρονται για την πορεία του τόπου, ν΄ αντισταθούν σθεναρά απέναντι στην επικράτηση κάθε αυθαίρετης και σαθρής πολιτικής, που οδηγεί στην εξαθλίωση της κοινωνίας.
Με ομοψυχία τολμούμε και αγωνιζόμαστε για Κοινωνική Δικαιοσύνη, μέσα από ένα πνεύμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης. Εμείς που πιστεύουμε ότι εκφράζουμε τους πόθους , τις έγνοιες και τις ανάγκες του Έλληνα, δίνουμε όρκο τιμής και δεσμευόμαστε για τα παρακάτω:
Στοχεύουμε στην αληθινή ένωση, ομοθυμία και ομόνοια μεταξύ των μελών της διακήρυξης αυτής και υποσχόμαστε την αύξηση των μελών του δικτύου μας.
Δεν δεσμευόμαστε  από οποιονδήποτε κομματικό σχηματισμό έχοντας ως στόχο την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.
Το ήθος, ο διάλογος, η ανθρωπιά, η αξιοπρέπεια, η δημοκρατική συμπεριφορά αποτελούν εφαλτήριο της δράσης μας και αντικατοπτρίζουν τα πιστεύω μας.
Αγωνιούμε για την τύχη της πατρίδας μας, καθώς βλέπουμε ότι οι αντιπρόσωποι μας, δέσμιοι ενός διεφθαρμένου παλαιοκομματισμού  αδυνατούν να στηρίξουν τα συμφέροντα της.
Επιδιώκουμε να συνδέσουμε την πλούσια πολιτιστική παράδοση του χθες με το πολιτιστικό γίγνεσθαι του σήμερα και τη δημιουργία του αύριο, αξιοποιώντας τα επιτεύγματα του σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού.
Διεκδικούμε με αποφασιστικότητα την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου που αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εδαφική μας ακεραιότητα, όντας αμείλικτοι για τον όποιον προσπαθήσει να τα απειλήσει. Προς αυτήν την κατεύθυνση, είμαστε αλληλέγγυοι στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Βασικοί στόχοι και κίνητρά μας είναι η καταπολέμηση των σύγχρονων κοινωνικών μαστίγων που μας ταλαιπωρούν και οδηγούν την χώρα μας σε οικονομικό μαρασμό σ’ ένα άνευ προηγουμένου τέλμα.
Θ’ αγωνιστούμε λοιπόν για τα εξής:
Ισότιμη δημοκρατική αντιμετώπιση όλων των μελών της κοινωνίας και ενδυνάμωση των αυθεντικών δημοκρατικών θεσμών μέσα από μια γνησία λαϊκή Συνταγματική Συνέλευση που θα επαναπροσδιορίσει τον σύγχρονο δημοκρατικό Συνταγματικό Χάρτη της Ελλάδας, προκειμένου να τεθεί ένα τέλος στην διαπλοκή και την διαφθορά με την παραδειγματική τιμωρία των επίορκων και την απόδοση όσων εκλάπησαν από την δημόσια περιουσία στο κοινωνικό σύνολο.
Στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, πχ υπερήλικες, άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ, καθώς και συνανθρώπους μας που υποφέρουν από σύγχρονα προβλήματα, όπως φτώχεια, ανεργία κτλ.
Περισσότερη μέριμνα και φροντίδα για τους νέους, αναλογιζόμενοι ότι εκείνοι αποτελούν την παραγωγική δύναμη της χώρας.
Οργάνωση ενός κοινωνικού κράτους πρόνοιας που θα προσφέρει στον πολίτη απλόχερα τις υπηρεσίες του και θα καλύπτει την ανάγκη για διατήρηση του υψηλότατου αγαθού της υγείας αλλά και της παιδείας.
Επένδυση στην καινοτομία και προώθηση της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας , που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της οικονομίας, προκειμένου να ανταγωνιστεί ισότιμα στο διεθνές περιβάλλον.
Εξορθολογιμσός και μείωση της φορολογίας για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και αποφυγή της διεύρυνσης του ήδη υπάρχοντος χάσματος ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς.
Ολοκληρωμένος προγραμματισμός για την επιτάχυνση της έρευνας για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ενισχύοντας την αειφόρο ανάπτυξη.
Προσπάθεια αντιμετώπισης της πολιτικής πόλωσης, η οποία οδηγεί στα άκρα την κοινωνία και δημιουργεί συνθήκες κοινωνικού εμφυλίου πολέμου.
Ριζοσπαστικός εκδημοκρατισμός του πολιτικού συστήματος  και των κόμματων.
Αντιμετώπιση εθνικιστικών τάσεων και εξάλειψη του ρατσισμού
Αναβάθμιση των σχέσεων της χώρας με το εξωτερικό και όχι παθητική στάση αναμονής των εξελίξεων που διαμορφώνονται από τα ισχυρά κέντρα της Δύσης. Σ' αυτό τον αγώνα ζωτικής σημασίας θα είναι η συμμετοχή κάθε Έλληνα όπου γης που ενδιαφέρεται για το μέλλον της πατρίδας.
Ανυποχώρητη στάση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και υλοποίηση του οράματος αναγέννησης του ελληνικού πολιτισμού που αποτελεί μαζί με τον τουρισμό τη βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας.
Απαίτηση επιστροφής του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία και καταβολή των αποζημιώσεων.
 Και όλα αυτά για να ευοδωθούν έχουν ως προϋπόθεση την σθεναρή διεκδίκηση απαλλαγής από τα μνημόνια και τους δανειστές, στα πλαίσια μιας πανεθνικής προσπάθειας ανασυγκρότησης της πατρίδας.
Εμείς,  οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας, χωρίς την κηδεμονία των ξένων συμφερόντων. Έγινε και στο παρελθόν μπορεί να πραγματοποιηθεί και τώρα. Η Ιστορία της Φιλικής Εταιρείας και της επανάστασης του 1821 μας διδάσκει τον δρόμο της ελευθερίας.

''Σήμερα μη μπορώντας να ανεχτούμε την εσχάτη ένδεια και την εξαθλίωση της μοναδικής χώρας μας, που δικαιωματικά έχει τη θέση της κοιτίδας του παγκόσμιου πολιτισμού, συσπειρωνόμαστε για να την επαναφέρουμε στη θέση που της αξίζει.''

 Εμείς μια ομάδα ανθρώπων, αφουγκραζόμενοι την κραυγή του κοινωνίας και την αγωνία της νέας γενιάς για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να υπερασπιστούμε την εθνική μας ταυτότητα και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα και τον λαό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου